Tässäpä siis tarvitsemasi aineet:
*1 dl SOKERITONTA maapähkinävoita
* 3-4 rkl hunajaa
*3-5 rkl vettä
*0,75 dl kaurahiutaleita
*1,25 dl protskujauhetta (meillä oli makuna mansikka, ja toimi!)
*Tummaa suklaata päälle
Eli aloitetaan siitä, että maapähkinävoi sekä hunaja laitetaan kattilaan, liesi miedolla lämmöllä. Annetaan lämmetä jotta sekoittuvat. Sitten lisätään vettä, jotta seoksesta tulee juoksevampaa.
Nostetaan kattila liedeltä, ja sekoitetaan kaurahiutaleet joukkoon.
Kun kaurahiutaleet ovat tasaisesti sekoitettu, laitetaan annettu määrä protskujauhoa sekaan. (tässä vaiheessa saattaa tarvita yhden-kaksi rkl lisää vettä, huomaat kyllä jos seos on liian jäykkää. seoksen kuitenkin pitää olla tarpeeksi jäykkää,käsin muotoiltavaa, jotta se jähmettyy)
Seuraavaksi painellaan "taikina" laakean astian pohjalle, ei mielellään kovin syvään astiaan. (vaikka me näin teimme,astianpuutoksen takia :D)
Sulatetaan suklaa. Meillä meni kokonaan tuommoinen Maraboun 70% levy. Lämmitys tapahtuu siis 2 kattilalla, toiseen vettä kiehumaan miedolla lämmöllä, pienempi kattila siihen päälle(sisään) ja suklaa sulaa siellä nätisti, palamatta pohjaan :)
Siitäpä sitten kumotaan hieman jäähtynyt suklaa pohjataikinan päälle, ja jääkaappiin jähmettymään! :) Muutama tunti pitäisi varata aikaa jähmettymiseen.
Kun patukkataikina on jähmettynyt, leikkaa veitsellä itselle mieluisan kokoisiksi paloiksi. TADAA! Ja eikun nauttimaan, hyvällä omalla tunnolla ;)
Herkun näkösiä! Voispa ihtekki testata tekasta. :)
VastaaPoista